Luther, teser, helbredelse, under?

Modell av Vatikanstaten, står inne i museumet der.

Jeg blir ikke så fort ferdig med Luther. 500 år har satt spor, og det er vanskelig å tenke seg både kristenliv og samfunnsutvikling uten påvirkningen fra Martin Luther. De mest begeistrede talene jeg har hørt hvor 500-årsjubileet har vært tematisert har faktisk vært fra pinsevenner. Vi lutheranere tar jo gjerne på oss å være litt selvkritiske i jubileumsåret, sikkert med god grunn.

Likevel: Har Luther og reformasjon noe med helbredelse, tegn og under å gjøre? Fortsett å lese «Luther, teser, helbredelse, under?»

Hva er Guds rike?

For en stund siden hadde jeg en artikkel på trykk i Connect – Bibelleseringen. Temaet var Guds Rike, da knyttet til mirakler, under og tegn. Illustrasjonsbildet er fra Bethel Church og viser Andrew White, som jeg hørte 29. og 30. oktober 2017. Mine tanker rundt det møtet kan for øvrig leses her: http://imikirken.no/blogg/min-kamp-eller-guds.

Vi skal i denne artikkelen prøve å forstå hva Jesus mener når han snakker om Guds rike i evangeliefortellingene i Bibelen.

Fortsett å lese «Hva er Guds rike?»

Bokomtale av Trenger troen forsvares?

fullsizerender-2

Jeg kjøpte boken Trenger troen forsvares? av Stefan Gustavsson for noen dager siden, og tenkte: den trenger jeg å lese. Undertittelen er jo temmelig ambisiøs: En programerklæring for kristen apologetikk. Jeg er og har vært opptatt av kristent trosforsvar lenge, selv om jeg ikke kan påstå at jeg har hatt emnet som noen altoppslukende spesialinteresse. Jeg er orientert om de fleste ledende apologeter, og har lest flere av dem. Gustavsson er, ikke uten grunn, en av de ledende stemmene i Skandinavia. Derfor er det interessant at han har kommet ut med en ny bok nå i 2016. Den er også glimrende oversatt av Bjørn Hinderaker, og har et etterord av Lars Dahle, hvor han påpeker noen viktige forskjeller på den svenske og den norske debatten. Fortsett å lese «Bokomtale av Trenger troen forsvares?»

Skal 2016 bli et «Nådens år»? Du bestemmer.

12471011_10153758621071397_988135565_o

Litt pastor/teologistoff som sprenger på og vil ut på webben.

Ved starten på et rykende ferskt 2016 går tankene til ”Jesu programtale”, slik vi finner den i Lukas 4,19-19:

Herrens Ånd er over meg, for han har salvet meg til å forkynne et godt budskap for fattige. Han har sendt meg for å rope ut at fanger skal få frihet og blinde få synet igjen, for å sette undertrykte fri og rope ut et nådens år fra Herren. Fortsett å lese «Skal 2016 bli et «Nådens år»? Du bestemmer.»

A photo a day #50

Ror

Ja, selv store skip, som drives av sterke vinder, kan med et lite ror styres dit styrmannen vil. Slik er det også med tungen. Den er en liten kroppsdel, men kan skryte av sin store makt. Ja, en liten ild kan sette den største skog i brann!

Jakobs brev 3,4-5.