Gaver


Mitt eneste gaveønske er penger til en misjonstur til Cuba. Fordi vi nettopp har flyttet, har jeg mer behov for å kvitte meg med ting enn å skaffe meg nye. Den som har lest «Kjærlighetens fem språk» vet at gaver er ett av dem, men det er altså det jeg skårer minst på. Da setter jeg utrolig mer pris på anerkjennende ord. Det blir derfor anledning til både å si noe og skrive i en digital gjestebok.

Cuba

Hvorfor Cuba? I juleferien satte jeg med ned og tenkte over livet. Spørsmålet som kom til meg, var Elisjas: «Fortell meg hva du har i huset.» Enken hadde en krukke med litt olje. Hvilken «olje» har jeg? Jo, jeg kan spansk, har noe misjonærerfaring fra Latin-Amerika og kan noe om teologi og lederopplæring. I de fleste land i Latin-Amerika nå er de evangeliske kirkene så sterke at de klarer seg uten hjelp utenfra. Men Cuba er ett av få unntak. Cuba har blant annet a) mye fattigdom, b) høye priser, c) små menigheter, d) ikke teologi som en anerkjent vitenskap og e) behov for støtte til preste- og pastorutdanning. Mer om arbeidet på Cuba kan leses her.

Jeg er invitert til å bli med på dette, og vil starte med å reise en tur når anledningen byr seg. Hva som eventuelt blir min rolle der er uavklart, men reisen er jo kostbar. Det er altså det jeg ønsker meg som 50 års gave. Blir det penger til overs, tenker jeg på støtte til studier, særlig bøker og nødvendig materiell til de teologiske studentene der. Jeg tar imot både kontant og vipps.