Sharpness is a Bourgeois Concept


SONY DSC

Vi arrangerte forsinka 8-årsdag her forleden, og da fikk jeg lyst til å prøve en gammel Canon 35mm f/2 S.S.C. på min NEX-3 med en billig amazon-adapter. Det fikk meg til å tenke på Henri Cartier-Bressons berømte utsagn «Sharpness is a burgeois concept».

Canon 35mm f2

Jeg kjørte bildene på JPEG svart-hvitt rett fra kameraet, for å ha prøvd det også. Så dette er definitivt ikke bilder å pixel-peepe.

Barnebursdag

Vippeskjermen gjør at jeg kan ta bilder fra hoftehøyde, men så merker jeg jo ikke alltid at det kommer en arm med en mugge i veien.

Barnebursdag

Manuell fokus med gammel optikk er ikke det letteste å foreta når personene en ønsker å avbilde kanskje mer ligner på sprettballer i frislipp, men jammen kan det bli skarpt når det treffer.

Barnebursdag

De fleste bildene tok jeg med objektiver vidåpent, det vil si 2.0, men det er umulig å huske og selvfølgelig heller ikke registrert elektronisk. De fleste på ISO 800.

Barnebursdag

Med så mange karbohydrater som konsumeres i en barnebursdag får en gjerne inntrykk av å være konstant omringet av duracellkaniner i to timer til ende, så selv om det er gøy å feire, er det også ganske så ok å sette seg ned senere på kvelden. Og kanskje tenke på da en selv var barn og ble feiret, og hvilke tanker som da surret rundt i hodet på en. (Dette er ikke jubilanten, btw.)

Barnebursdag

Kan jeg få en fotball?